Hitta rätt TV stativ

Har du ett stort vardagsrum med stora fönsterytor där väggmontering av TV kan vara svårt eller oönskat? Då kan det vara bra att välja ett TV stativ. Du kan då välja mellan bordsstativ och golvstativ. Sedan finns det även smarta rullstativ. Visst finns det moderna tv-bänkar idag, men stativ gör det enklare samt att det även blir bra mycket snyggare!

TV-bordsstativ

Ett TV-bordsstativ är perfekt för dig som vill placera din TV på en bänk eller ett bord. Dessa stativ är både stabila och flexibla. Dessutom finns de i storlekar och stilar för att passa din TV och inredning. Vissa modeller har även funktioner som justerbar höjd och vridbarhet, vilket ger dig möjlighet att anpassa visningsvinkeln för optimal bildkvalitet.

TV-golvstativ

TV-golvstativ är en annan utmärkt lösning för rum där väggmontering inte är ett alternativ. Den kan placeras i stort sett var du vill i det rum du ska ha din TV. Många golvstativ har också kabelhanteringssystem som hjälper till att hålla ditt vardagsrum snyggt och organiserat.

Rullstativ för platt-TV

För maximal flexibilitet kan ett rullstativ för platt-TV vara det bästa alternativet. Ett stativ som rullar gör det dessutom mycket enkelt att flytta runt din tv som du vill. Hjulen i sig brukar vara låsbara, så att det står stadigt när du väl placerat den där du vill ha den.

Fördelar med TV-stativ

Att använda TV-stativ istället för att montera din tv på väggen kan ha flera bra fördelar. Till exempel är det bra mycket enklare att installera. Du behöver inte göra hål i väggarna som med en väggmontering av tv. Sedan är det även så att ett TV stativ ger det enklare att anpassa sig till förändringar i rummet eller möblering. Att flytta en TV från en vägg till en annan är bra mycket krångligare än att flytta ett stativ! Sedan är ett TV stativ bra mycket snyggare än vad en tv bänk är!