Dokumentär missbrukare svt

Det sköra livet | SVT Play

En serie av Tom Alandh. Vad hände med Pia Sjögren? Hon som i trettio år levt det hårda livet. Med missbruk och hemlöshet och män som slog.

En serie av Tom Alandh. Vad hände med Pia Sjögren? Hon som i trettio år levt det hårda livet. Med missbruk och hemlöshet och män som slog. Som stod och sålde Situation Sthlm när Tom Alandh träffade henne första gången 2001. Och vad hände med hennes mor Ann-Mari, som i hela sitt liv kämpat för sin dotter? Och vad hände med Pias två barn? Nu finns svaren. Resan med Pia är över. Efter nästan tjugo år.

​15 års missbruk – sju dagar kvar i livet | SVT Nyheter

27 mars 2015 — Åsa började missbruka heroin tillsammans med sin pojkvän. – Min kille var emot det, men jag var envis och sa att hjälper du inte mig att …

Sista gången hon sökte hjälp hade hon sju dagar kvar att leva. Men det blev ingen vård för Åsa. Trots läkarnas LVM-anmälningar agerade inte socialtjänsten.

Special: Droger på recept – SVT Nyheter

18 nov. 2020 — Det finns mycket hjälp att få när det gäller läkemedel och läkemedelsmissbruk. Och vi har ju våra regler och rutiner för hur vi ska samverka …

23-årige Niclas köper inte sin narkotika på gatan. Hans läkare skriver ut dem – trots att det inte är någon hemlighet vad preparaten orsakar. Hur kan medicinerna, som ska hjälpa Niclas att bli frisk, göra honom sjukare?

Sanne var 29 år och riskerade att dö – nu berättar hon vad …

Sanne var 29 år och riskerade att dö – nu berättar hon vad som hänt efter reportaget | SVT Nyheter

10 apr. 2019 — Men behandlingshemmen för missbruk har inte kunnat hjälpa henne, eftersom hon är för sjuk i anorexi och annan psykisk ohälsa. Istället hamnade …

Sanne slussades runt mellan vårdinrättningar i flera år, utan att få rätt behandling för sin anorexi och psykiska ohälsa. I dag bor hon på ett behandlingshem för missbruk och har fått hjälp från oväntat håll. Samtidigt har en rörelse som vill förändra psykvården vuxit fram.

SVT granskar: Oxycontin-missbruket i Karlshamn – SVT Nyheter

SVT granskar: Oxycontin-missbruket i Karlshamn | SVT Nyheter

15 juni 2022 — SVT Nyheter Blekinge kommer i en rad publiceringar att granska det utbredda missbruket av drogen Oxycontin i Karlshamn.

SVT Nyheter Blekinge kommer i en rad publiceringar att granska det utbredda missbruket av drogen Oxycontin i Karlshamn.

Polisen satsar för att nå ut till föräldrar om drogmissbruk

Polisen satsar för att nå ut till föräldrar om drogmissbruk | SVT Nyheter

16 jan. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Polisen i Fyrbodal har i flera år arbetat med att få föräldrar att bli mer vaksamma på om deras barn använder droger. Genom digitala Föräldraskolan och fler inlägg på sociala medier hoppas polisen nu att kunskapen ska öka.– Föräldrarna har för lite kunskap helt enkelt, säger Matias Hasselström, gruppchef utredningssektionen Fyrbodal.

Droger: Sista trippen – UR Play

Droger: Sista trippen | UR Play

Ämnesord: Behandlingshem för missbrukare, Drogmissbruk, GHB (narkotika), Missbruk, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Tonåringar. Produktionsår: 2013.

Mimmi blev 18 år gammal. Hon skulle äta pizza med en kompis men hamnade istället på en fest där det fanns GHB, en narkotikaklassad drog. Att blanda GHB med alkohol är mycket riskfyllt och kan leda till andningsstillestånd, vilket var precis vad som drabbade Mimmi, en vanlig gymnasietjej från Bollnäs. Mimmis bästa kompis och syster berättar vad som ledde fram till hennes död. Vi träffar också Lukas som sålde droger, men som istället för att håva in pengar från andra själv började använda det han skulle ha sålt. Till slut blev han hotad av dem som försåg honom med droger och hans enda utväg var att anmäla sig själv till polisen. Han trodde att han skulle få två veckor på behandlingshem men har nu varit under vård i två års tid.

SVT – I 20 år har Tom Alandh följt Pia. – Facebook

SVTPLAY.SE. Det sköra livet. En serie av Tom Alandh. … Med missbruk och hemlöshet och män som slog. … SVT posted a video to the playlist Dokumentär.

Keywords: dokumentär missbrukare svt, tom alandh dokumentär svt, svt play tom alandh, tom alandh svt play